aku nampak aku dengar aku tulis..

aku buat apa ekk?

sibuk nak siapkan buku log dengan buku catatan harian...

Sekarang ni, aku nk lu orang pikir baik2, mana kitorang

dapat duit beli ini mekdi?. Kalau nak cakap duit gaji, aku

ngan shameer ( belah kiri) masih blaja, duit elaun

sudah diabiskan kurun lama dahulu, si mail (belah kanan)

ni pulak baru abis STPM, keje part time pon baru mula.

sah2 gaji lambat lagi!..hurmm..kalau lu orang tengok

tiga2 tu big mc, lagi x leh bla..haha..ni yang aku nak

stoly nih..lu orang baca baik2 aaaa....


Ari jumaat, lepas balik solat kat masjid negara, dengan penuh keimanan dan kesucian yang terserlah, aku berkate

kat shameer, "urmm, shameer!, pas solat ni aku nak lepak kt umah kau leh?, aku nak baring jap, release tension,

umah aku ramai budak2, sedare aku datang..huh!" shameer : " boleh2, takde hal la, cam x penah datang je, slalu

kau datang pon bukan mintak izin, tetibe da tercongok kat depan pintu je" aku: " time aku datang tu ari pe pulak,

arini ari jumaat, ari suci, buat baik lebey sket, sebab tu aku minta izin, ermm..boleh ke x nih?"

shameer: " boleh2, tarak hal la dude!" setibenye sampi di rumah shameer, aku nampak PS 2 tengah on,

game gusti pulak tuh! pehh! game fav. aku nih! terus x jadi baring aku, pegang kontroller dan terus main game

tersebut, shameer berkata dalam hatinye yang x brape cantik tu "aku dah agak jadi camni, memang tiap2

kali member aku datang mesti serang ps, alasan dia bagi kat aku tadi memang aku iyakan je, tapi xpe lah

aku x kisah, untuk member2, xrak hal la.." mase terus berlalu, aku terus dibuai game2 yang seronok, tetibe

terima satu panggilan dari enset shameer tut tut tut! shameer: " hello" mail: "woit, ade kat mane? free x?"

shameer: " kat umah la, free saje" mail: "aku nak datang leh? borink ar duk kt umah sorang2, arini aku cuti!"

shameer :" datang la, boss(aku) ade kat umah aku nih, tengah layan PS" mail: " cantik! orait2!, aku datang!"

tuktuktuk! assalamualaikum! aku: " waalaikumsalam!!, mail!! jom lawan bola! borink pulak aku main sorang2!"

mail: " jom2!, tarak hal! aku nak titik kau!"
masa pon berlalu pergi, aku pon da borink main, mane taknye

asyik menang je..haha! aku pon apo lai, gi bukak facebook, aku baca la komen2 yang diorang post, dan!

jeng! jeng! jeng! mak shameer post "kemenangan menjadi milikku" rupe2nye mak shameer da menang gamelan!

gamelan or gambilan aku tak sure..jam menunjukkan kul 5 lebey, tuktuktuk! shameer mom's : "assamualaikom~"

kami bertiga: "waalaikumsalam" shameer pon membuka pintu rumahnye, kami pon meneruskan bermain game..

sedang asyik main, aku nengok jam da kul 7, pehh! aku ngan mail pon mintak kebenaran nak balik,

aku cakap kat mak shameer " mak cik!, kitorang balik dulu!, tadi menang takkan xde ape2 kot"

mak shameer: " jap2!, mak cik da tepon mekdi!, kite makan ramai2! mak cik blanje!" perhh! aku gurau2 je..ape lagi!

aku ngan mail ditahan dan menunggu ketibaan mekdi..tu yang muke aku ngan mail happening je!!..ahahaha..

mail siap buat peace tu! maklum la, dapat makan free, mekdi pulak tu! ahahaha.. ^_^

pe2 hal, kitorang nak ucap terima kasih sekali lagi la kat shameer n mak die..thanks a lot! ^_^

6 responses to "mekdi ohhh mekdi~"

  1. weyh...sapa belanja mekdi neyh...x ajak aku pown...lempang kunk...hahaha

    Shamz The Ordinary Person

  2. wooo....
    makan mekdi... ngee~~~

    Iznie

  3. shamz --> agak2 yang belah kiri tu sape ekk?? hahaha

    Iznie --> correction : its makan mekdi free..ahaha

    Apiz Morinho

  4. woa......mekdi....xbleh jd ni..da jd lapa tibe2

    white eve

  5. haha..kehebatan mekdi t'serlah! ^_^

    Apiz Morinho

  6. masyuk..
    sdap mcd tu

    aGuMoriE

Leave a Reply

Terima Kasih atas umpatan anda!